Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej

Je a svátek má Justýna.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 9, článků celkem: 17424, komentáře < 7 dní: 201, komentářů celkem: 468486, adminů: 60, uživatelů: 5369  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek

Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT

GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení

Pravidla

Kdo je online
Právě je 5784 návštěvník(ů)
a 1 uživatel(ů) online:

LD

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika

Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
183925426
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - Dotaz a inspirace: Co míváte rádi k nedělnímu obědu?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Dotaz a inspirace: Co míváte rádi k nedělnímu obědu?

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2026 8:14 am    Předmět: Dotaz a inspirace: Co míváte rádi k nedělnímu obědu? Citovat

Pán Ježíš se netajil tím, že si vážil jídla, pití, pohostinnosti domů. Byl vděčný za obsluhu lidí a za jejich štědrost.
Mohu se zeptat, co máte dnes (nebo v jiné neděle) rádi například za jídlo u nedělního oběda?

A já začnu: Ráno jsem dala do trouby na pomalé propékání kuře s nádivkou a připravila si k pomalému dušení bílé hlávkové zelí. Bramborové knedlíky jsem dělala ve větším množství již včera.

Tak se těším na inspirace od Vás, pokud tu někdo chcete (můžete) sdílet?
(Praktické téma k odlehčení Smile )

Brusle7
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
Cizinec
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2026 11:30 pm    Předmět: Re: Dotaz a inspirace: Co míváte rádi k nedělnímu obědu? Citovat

brusle7 napsal:
Pán Ježíš se netajil tím, že si vážil jídla, pití, pohostinnosti domů. Byl vděčný za obsluhu lidí a za jejich štědrost.
Mohu se zeptat, co máte dnes (nebo v jiné neděle) rádi například za jídlo u nedělního oběda?

Jezdíme s Cizinkou rádi k moři, od nás je to celkem blízko, takže tentokrát o víkendu doma zase nic a obědy žádné.

Na výletě v klidu větší snídaně v bydlení, takový klasický výběr - sýry, zelenina, ovoce, olivy, smažená vajíčka nebo omeleta, pomerančový džus, káva, nějaká buchta... Snídaně, co stačí na celý den. A pak přes den moře, odpočinek, procházka pár kilometrů po pláži, odpoledne nějaký výlet.

A večer nějakou rybu - halibuta, dorsze, fládru ... co tak zrovna mají. A po celém dni dobře chutná. K tomu rybí polévku, ...

To máme asi nejradši.

Je u nás nová restaurace, Bali WOK. Nějaký pán z Bali s českou manželkou a dětmi, co dělají nudle. Ze srdce. Otevřeli před pár měsíci, takovou špeluňku. Mají na Google 4.8 *, na Seznamu 4,7 * ... Milujeme to všichni - já, Cizinka i děti.

Doma pak já skoro cokoli a Cizinka cokoliv, co nemusí ona vařit ... Wink Kratší by bylo vyjmenovat, co rád nemám.

Já mám nejradši hovězí na houbách, klidně houby samotné, kuře, ... A jakoukoliv rybu, co mají zrovna v Lidlu ve slevě. Cizinka má ráda tak max pečené kuře, burgery, grilované sýry, steak nebo rajčatový salát... víc mít ráda ani nemůže, na výběr moc nemá.

A mám rád společné nedělní obědy v církvi, to je zase něco jiného - když lidi přinesou každý, co umí nebo má nejradši, dá se jídlo dohromady. Naposled to bylo nedávno při svatbě a společné hostině. Ale to je víc o společenství, vzájemném poznávání, než o jídle.

Toník
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: st září 02, 2026 9:50 am    Předmět: Citovat

Hovězí na houbách už jsem dlouho nejedla, naplánuji...

No a ještě doplním, že moc miluji i školní stravování (obědy nebo večeře s příspěvky zaměstnavatele, kde platíme za obědy nebo večeře jen 20 Kč - a denně teplé, hotové). Dokonce máme výběr z více školních jídelen a jídel... A když nejsem přítomna (dle směn), tak v jedné z jídelen přímo v budově si mohu u kuchařek nechat kastrůlky a sníst si pak jídlo kdykoliv později. Což je velmi praktické pro všední pracovní dny... (Vždy připravené teplé, čerstvé zdravé jídlo s možností výběru a praktiky "zadarmo".)

Brusle7
Cizinec
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: čt září 03, 2026 6:50 am    Předmět: Ryby Citovat

Hodně rád mám ryby. Celkem jednoduchá příprava. V u moře je to jasné, doma pomáhá Lidl Wink

Včera jsem odvezl jedno dítě na zápis na VŠ, druhé na letiště. A po cestě vzal rybičku, pstruh lososovitý. Mám zapékací keramické misky, do nich se krásně vejde, trocha koření, olivového oleje. Dá se do lednice odležet, když pak přijde Cizinka, je za 20 minut jídlo hotové.

Zapékací miska se pak dá do myčky, stejně jako ostatní nádobí.

Jídla ve škole jsem měl taky rád, stejně jako na intru, v menze. Chlapi jsou v tomhle většinou asi jednodušší? Když přijdu do restaurace, vyberu si na lístku většinu z toho, co tam mají, a rychle.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so září 05, 2026 9:26 am    Předmět: Citovat

palec nahoru
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: ne září 06, 2026 7:37 am    Předmět: Citovat

Tak dnes v neděli peču (včera naložené do směsi koření a potřených česnekem) 2 kousky libového vepřového plecka (měli velmi výhodně v Penny)... A k tomu jako přílohu pár domácích vařených brambor ze zahrádky, které vzdor suchu přesto nějaké vyrostly... A dle chuti obloha (rajčata, okurky) nebo červená řepa... Někdo má rád i navrch tatarku...

Na houby se chystám/e příležitostně. A ryby má rádo jen část naší rodiny, takže je dělám příležitostně, nebo když si někdy vařím jen pro sebe - nejčastěji jakékoliv filé, tresku apod., nebo klasického kapra. Z kapra milujeme (ale ne všichni) i rybí polévku. Na Vánoce dělám napůl řízky z kapra a napůl z kuřete nebo z prasete Smile Já osobně jím prakticky všechno, kromě výjimek (třeba krevet). Very Happy

Taky je zde v DF diskusní vlákno, co pečeme za "buchty" (ke kafi)... Kafe mám ráda klasického " venkovského turka" do většího hrnku, bez mlíka, ale s 2 kostkami cukru... (hořké ho nepiju)...

Brusle7
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: pá září 11, 2026 9:22 am    Předmět: Citovat

Dnes bude rychlá houbová smaženice. Našla jsem včera náhodně v areálu pracoviště po deštích pod smrky krásnou skupinku mladých kožáků či babek...

Brusle7 Razz
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: