Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 2049 Bydliště: Česká republika
Zaslal: st září 23, 2026 1:45 pm Předmět:
Magdalena07 napsal:
Modlím se, abyste s Tonikem v Božím duchu si porozuměli, aby Nepřítel
nestavěl mezi vámi hráz.
Ať Kristův pokoj zvítězí !!!
Amen
Ahoj Magdaleno,
děkuji a dodávám, jak jsem již psala,
že "neshoda" se netýká jen mne a Toníka, ale zejména jádra "jiné bohy" (sdělené u Toníka) nebo Bůh (na kterém trvám já)!
Zde i výjimečně správně (i když jen slovně - ale s velkým B a v jednotném čísle o Bohu) argumentuje i Willy: "Jsou-li dva lidé, mající Ducha Božího, v Duchu a mají-li společenství v Duchu, nepřítel mezi ně nemůže postavit nic."
Překážkou ("Nepřítelem") dorozumění jsou neodvolané "jiné bohy" (přes 5 měsíců - od 19.4.2026). A já "jiné bohy" nepřijímám a nikdy nepřijmu (ani "křesťanskou" diskusi či modlitbu v nich).
Primární "neshoda" je tedy "jiné bohy" u Křesťanů - nebo jeden společný Bůh Křesťanů - a až pak sekundárně mezi osobami - návazně - kde v jiných bozích já nejsem - a být prostě NIKDY nechci (diskusně ani modlitebně).
Nemám už ani kam "ustoupit" - protože by to byla přímá zrada Boha (přijmout a souhlasit s "jinými bohy").
Brusle7
P.S. Nepřijatelné "jiné bohy" v křesťanských diskusích navazovaly na mou opakovanou důrazně nesouhlasnou reakci na Toníkův článek o lidech ve veřejné diskusi GS a na postoje lidí v něm (odpuštění, škatulkování, úzké lidské postoje 2x já apod., lze dohledat)...
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 2049 Bydliště: Česká republika
Zaslal: pá září 25, 2026 3:13 pm Předmět:
Proto s "jinými bohy" se lze třeba bavit o jídle, o sportu, možná i o mnohých dalších tématech - ale nikoliv o víře Křesťanů (která se sdílí na GS nejvíce a nejčastěji).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.