Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej

Je a svátek má Robert.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 0, článků celkem: 17310, komentáře < 7 dní: 367, komentářů celkem: 458912, adminů: 60, uživatelů: 5344  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek

Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT

GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení

Pravidla

Kdo je online
Právě je 903 návštěvník(ů)
a 2 uživatel(ů) online:

brusle7
Willy

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika

Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
146535977
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - NZ chronol. kap. 44 - Opustit... První a poslední...
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

NZ chronol. kap. 44 - Opustit... První a poslední...

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2026 4:54 pm    Předmět: NZ chronol. kap. 44 - Opustit... První a poslední... Citovat

https://www.bible.com/cs/reading-plans/2202-nt-chronological/day/44

Matouš 19, 16 - 30

16 Vtom k němu přišel jeden muž s otázkou: „Mistře, co dobrého mám udělat, abych měl věčný život?“
17 On mu však řekl: „Proč se mě vyptáváš na dobro? Jen Jediný je dobrý. Chceš-li ale vejít do života, dodržuj přikázání.“
18 „A která?“ zeptal se.
Ježíš odpověděl: „‚Nezabíjej, necizolož, nekraď, nelži, 19cti otce i matku‘ a ‚miluj svého bližního jako sám sebe.‘“
20„ To všechno dodržuji,“ řekl mladík. „Co mi ještě schází?“
21 Ježíš odpověděl: „Chceš-li být dokonalý, jdi, prodej svůj majetek, rozdej ho chudým, a budeš mít poklad v nebi. Pojď a následuj mě.“ 22Když to ten mladík uslyšel, smutně odešel. Měl totiž mnoho majetku.
23 Tehdy Ježíš řekl svým učedníkům: „Amen, říkám vám, pro boháče je nesnadné vstoupit do nebeského království.
24 A říkám vám znovu: To spíše projde velbloud uchem jehly než boháč do Božího království.“
25 Když to učedníci uslyšeli, byli naprosto ohromeni. „Kdo tedy může být spasen?“ ptali se.
26 Ježíš se na ně podíval a řekl: „U lidí je to nemožné, ale u Boha je možné všechno.“
27 „Podívej se,“ ozval se Petr, „my jsme všechno opustili a šli za tebou. Co bude s námi?“
28 Ježíš odpověděl: „Amen, říkám vám, kteří jste mě následovali, že při znovuzrození světa, až se Syn člověka posadí na trůnu své slávy, budete i vy sedět na dvanácti trůnech a budete soudit dvanáct pokolení Izraele.
29 A každý, kdo pro mé jméno opustil domy nebo bratry nebo sestry nebo otce nebo matku nebo děti nebo pole, získá stokrát více a obdrží za dědictví věčný život.
30 Mnozí první pak budou poslední a poslední první.“
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
Myslivec
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: po březen 23, 2026 1:04 pm    Předmět: Re: NZ chronol. kap. 44 - Opustit... První a poslední... Citovat

Matouš 19, 16 - 30
16 Vtom k němu přišel jeden muž s otázkou: „Mistře, co dobrého mám udělat, abych měl věčný život?“
17 On mu však řekl: „Proč se mě vyptáváš na dobro? Jen Jediný je dobrý. Chceš-li ale vejít do života, dodržuj přikázání.“
18 „A která?“ zeptal se.
Ježíš odpověděl: „‚Nezabíjej, necizolož, nekraď, nelži, 19cti otce i matku‘ a ‚miluj svého bližního jako sám sebe.‘“
20„ To všechno dodržuji,“ řekl mladík. „Co mi ještě schází?“
21 Ježíš odpověděl: „Chceš-li být dokonalý, jdi, prodej svůj majetek, rozdej ho chudým, a budeš mít poklad v nebi. Pojď a následuj mě.“ 22Když to ten mladík uslyšel, smutně odešel. Měl totiž mnoho majetku.
23 Tehdy Ježíš řekl svým učedníkům: „Amen, říkám vám, pro boháče je nesnadné vstoupit do nebeského království.
24 A říkám vám znovu: To spíše projde velbloud uchem jehly než boháč do Božího království.“
[i]

Pán Ježíš viděl do srdce mladíka a na jeho lpění na majetku.
Podtext je v kontextu Písma mnohem hlubší. Pán Ježíš neříkal každému bohatému člověku aby se vzdal majetku ve prospěch chudých. Jenom některým boháčům. Podmínka rozdej a následuj mne byla pro ně nesplnitelná. Záleží ale na tom jakým způsobem a od koho majetek získali. A to se děje dodnes.
Biblicky jsou dva způsoby získání majetku. Můžeme získat majetek od Boha jako požehnání, majetek který jako hřivny rozhojňujeme k dobru druhých a nijak na něm nelpíme a víme, že všechno máme od Boha.
A ta druhá velmi zlá biblická varianta je zmíněná ve třetím pokoušení Krista satanem. Kristu satan nabízel majetek celého světa za to když se mu pokloní.
Poklonit se někomu znamená uznat ho za svého pána a vládce. Pohádky o úpisu čertu za majetek nejsou tak daleko od věci. A je to také důvod proč zlí lidé mají největší majetky. Nemají to od Boha, mají to od satana kterému se klaní a svou duši vyměnili za moc, slávu a majetek. Je to vidět všude kolem. Satanská symbolika je vidět všude kde se točí velké peníze, hlavně na koncertech a životech slavných. Proto nemohl mladík rozdat majetek a následovat Krista. Musel by se v prvé řadě přestat klanět svému temnému dárci. Zrušit tento úpis je těžké, asi tak těžké jako protáhnout velblouda uchem jehly.

Biblického "boháče" identifikuji jako někoho kdo má majetek od satana za to, že se mu poklonil a přijal ho za svého pána
Oproti tomu ti co mají požehnané bohatství od Boha se biblicky označují jako "správci" majetku.

Pokoušení Krista ukazuje na tři největší satanské svody. K prvnímu svodu užívá hlad, bídu, nouzi, strach, smrt. K druhému opovážlivé pokoušení Boha. A třetímu moc slávu a majetek.[/i]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: