Zaslal: pá duben 24, 2026 9:02 am Předmět:
7Dítky, ať vás nikdo neklame: Spravedlivý je ten, kdo činí spravedlnost – tak jako on je spravedlivý.
8Kdo však se dopouští hříchu, je z ďábla, protože ďábel od počátku hřeší. Proto se zjevil Syn Boží, aby zmařil činy ďáblovy.
9Kdo je narozen z Boha, nedopouští se hříchu, protože Boží símě v něm zůstává; ba ani nemůže hřešit, protože se narodil z Boha.
10Podle toho lze rozeznat DĚTI BOŽÍ A DĚTI ĎÁBLOVY: Není z Boha, kdokoliv nečiní spravedlnost a nemiluje svého bratra.( v Kristu)
11Neboť to je zvěst, kterou jste slyšeli od počátku: abychom se navzájem milovali.
12Ne jako Kain, který byl z ďábla a zabil svého bratra. A proč ho zabil? Protože jeho vlastní skutky byly zlé, kdežto bratrovy spravedlivé.
13Nedivte se, bratří, když vás svět nenávidí.
14My víme, že jsme přešli ze smrti do života, protože MILUJEME SVÉ BRATRY ( v Kristu). Kdo nemiluje své bratry ,zůstává ve smrti.
15Kdokoliv nenávidí svého bratra, je vrah – a víte, že žádný vrah nemá podíl na věčném životě.
1.Jan 3:9 - 15
Píšu tady jen pro ty, kteří,vědí, že patří Bohu, aby se radovali a nehádali se s těmi , kteří si jen mysli, že jsou Jeho, ale svými komentáři a svou neláskou ukazují pravý opak _________________ Magdalena
Magdalena
"Píšu tady jen pro ty, kteří,vědí, že patří Bohu, aby se radovali a nehádali se s těmi , kteří si jen mysli, že jsou Jeho, ale svými komentáři a svou neláskou ukazují pravý opak"
Vypadá to, že už odděluješ koukoul od zrna.
Trochu brzy.
Tady na diskuzích se láska ani neláska moc projevit nedá. Láska se projeví skutky.
Laskavost je možné poznat ve slovech, ale ani to úplně nelze rozeznat v psaných komentářích. Někdy sladká slovíčka ukrývají co by při osobním setkání vyplulo ven..
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1653 Bydliště: Česká republika
Zaslal: pá duben 24, 2026 1:03 pm Předmět:
Já bych byla ráda, kdyby DF bylo místem lásky. S tím, že v lásce můžeme diskutovat i v odlišných názorech jako bratři a sestry.
Ježíš dává ve svém životě opakovaně najevo dělení vůči lidem, ale nikdy člověka nemanipuluje či neútočí na něj. A to se máme učit i my od Něj, i když jsme všichni slabí a všichni v pokušeních podléháme své slabosti někdy. To, co nikoho nenapadne při psaní, že je útok nebo manipulace, tak druhý to tak přijme a naopak. A kdo z toho těží?
ZLÝ... Který chce křesťany rozeštvat, zničit.
P.S. To je jen má osobní zkušenost, netýká se diskuse výše v DF, ale vybavila se mi při čtení zde v DF.
Zaslal: pá duben 24, 2026 4:36 pm Předmět:
brusle7 napsal:
Já bych byla ráda, kdyby DF bylo místem lásky. S tím, že v lásce můžeme diskutovat i v odlišných názorech jako bratři a sestry.
Ježíš dává ve svém životě opakovaně najevo dělení vůči lidem, ale nikdy člověka nemanipuluje či neútočí na něj. A to se máme učit i my od Něj, i když jsme všichni slabí a všichni v pokušeních podléháme své slabosti někdy. To, co nikoho nenapadne při psaní, že je útok nebo manipulace, tak druhý to tak přijme a naopak. A kdo z toho těží?
ZLÝ... Který chce křesťany rozeštvat, zničit.
P.S. To je jen má osobní zkušenost, netýká se diskuse výše v DF, ale vybavila se mi při čtení zde v DF.
Brusle7
V tom případě jdi příkladem a miluj lidi jako Pán Ježíš Kristus. Zatím tomu tak není. A některé, které miluje Kristus, nemiluješ vůbec a dokonce je ani nepovažuješ za křesťany. To Kristus nedělá a proti takovým se rozhodně vymezuje a s takovými bude jednat způsobem, který se jim nebude líbit, ale pořád, dokud je věk milosti, z lásky a s láskou.
Jakmile však věk milosti skončí, už to bude jen a čistě se spravedlností a soudní pravomocí, kdy budou kromě jiného sklízet to, co zaseli.
Zaslal: pá duben 24, 2026 6:14 pm Předmět:
Magdalena07 napsal:
Brusličko, zase přišli , aby nám říkali, jak všechno děláme špatně
Jsme hrozné …
Máme tak nastavená pravidla na tomto DF Cesta s Ježíšem
Hadat se a poučovat , jak by a co by mohou jinde
Mýlíš se Magdaleno, alespoň co se mne týče. Nepřišel jsem a nebyl jsem sem poslán kvůli tomu, co píšeš.
Nicméně, pokud děláte věci špatně, chcete zůstat v nevědomosti nebo to raději změnit a napravit? Máte na výběr, tak vyberte dobře podle Boha a ne podle sebe.
A k tomu ještě jedna otázka. Kdo je ten, kdo nastavuje pravidla? Vy? Pokud ano, pak tu vládnete vy a ne Kristus, Jemuž Bůh svěřil všechnu vládu, moc a soud.
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1653 Bydliště: Česká republika
Zaslal: so duben 25, 2026 6:57 am Předmět:
Milka napsal:
Brusle
Pro mě místo setkávání bratrů a sester, takové, kde jsou lidé spolu, mohou se poznat, pomoci si, radovat se spolu, chválit Boha, to je církev.
Ne nějaká anonymní diskuze na internetu.
To je dobře, Milko.
Zdejší DF vnímáme každý jinak. Já to tady vnímám i jako duchovní společenství, lidé na cestě s Kristem (ad název DF), křesťanské sdílení a prožívání víry.
Víš, kolik bloudících a hledajících lidí (i anonymních čtenářů) vítá si někde přečíst živou diskusi o víře druhých?
I proto jsme i my svědci vzájemné lásky, i třeba duchovních bojů apod., ale nemělo by to být ve vzájemné nesnášenlivosti (protože podle lásky a ovoci poznává svět křesťany - je to naše přímé a požadované svědectví - které si přeje Kristus).
Zaslal: so duben 25, 2026 10:29 am Předmět:
Před lety jsem na GS (DF ještě nebylo)pozvala svou známou a pak jsem se jí zeptala, jestli se byla na GS. Řekla, že jednou, že ji ty hádky nebaví ….😁 _________________ Magdalena
Zaslal: so duben 25, 2026 11:24 am Předmět:
brusle7 napsal:
I proto jsme i my svědci vzájemné lásky, i třeba duchovních bojů apod., ale nemělo by to být ve vzájemné nesnášenlivosti (protože podle lásky a ovoci poznává svět křesťany - je to naše přímé a požadované svědectví - které si přeje Kristus).
Brusle7
Je-li tomu tak, proč nepřijímáš svědectví Williho o Boží lásce k němu, které tu pokojně sdílí? Proč jej máš za někoho, kým není a nemáš jej za toho, kým v Kristu Ježíši z Boží milosti je?
Jinak řečeno, svými skutky popíráš svá vlastní slova, zde mnohokrát napsaná, ale tebou samotnou nezachovávaná, o nezachovávání Božího Slova nemluvě.
A přitom bezpochyby a bez jakéhokoli sporu platí tato Slova Páně, napsaná apoštolem Janem:
KDO NEMILUJE SVÉHO BRATRA, ZŮSTÁVÁ VE SMRTI.
KDO NEMILUJE, NEPOZNAL BOHA, PROTOŽE BŮH JE LÁSKA.
VŽDYŤ KDO NEMILUJE SVÉHO BRATRA, KTERÉHO VIDĚL, NEMŮŽE MILOVAT BOHA, KTERÉHO NEVIDĚL.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.