"V Duchu svatém máme moc odpouštět hříchy a také neodpustit. Záleží tedy na každém z nás jak jsme schopni unést křivdu a bolest duše .
Bůh svým vyvoleným dává naprostou svobodu.
Možná jste slyšeli výrok : “
“Pokud by měl být i tento člověk v Božím království, tak já tam nechci být “
Jestli jsme očištěni- znovuzrozeni … tak Jeho duch v nás působí a je pouze na nás v Jeho moci odpustit a nebo neodpustit."
Já vidím v modlitbě Ježíšově: i my odpouštíme..
Nejvyšší přikázání je láska.
A k lásce patří i odpouštět.
Láska je shovívavá, je vlídná; láska není řevnivá, láska není opovážlivá, nenadouvá se, 5nechová se neslušně, neusiluje o své věci, nedává se vydráždit, nepřičítá zla, 6neraduje se nad nepravostí, nýbrž se raduje s pravdou, 7vše snáší, všemu věří, ve vše doufá, vše vydrží.
To odpouštění je tam několikrát: neusiluje o své věci, nepřičítá zla, vše snáší, vše vydrží.
Já věřím Bohu, že nás nikdy nepošle do zkoušek, které by byly nad naše síly. A když v nějaké jsme, tak nás podpoří. Tedy i dá sílu nepodlehnout křivdě, ale odpustit, a vytvářet pokoj.
Ta úvaha o tom, že bych já mohla určovat kdo do nebe patří...ta je pro mě naprosto nepřijatelná. Vidím v tom pýchu, nadutost a sobectví.
Tedy pravý opak lásky.
Pokud v nás Duch skutečně působí, tak vypůsobí ovoce: láska, radost, pokoj, shovívavost, vlídnost, dobrota, věrnost, 23tichost, sebekázeň
To slovo odpouštění tam přímo není, ale patří k lásce, pokoji, shovívavosti, vlídnosti a dobrotě.....
Součástí takového jednání je i schopnost odpustit.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.