Zaslal: út červenec 28, 2026 9:36 am Předmět: Co vedlo Myslivce ke smazání
Co vedlo Myslivce ke smazání komentářů?
Pochopil, kdo za námi dvěma moderátorkami stojí a že nás nerozdělí a nerozeštve?
Nebo se zastyděl za své komentáře?
Nebo je to jistý druh omluvy?
To sa asi nedozvíme, ale přejeme mu, aby se nad svou povýšeností a “moudrostí “ zamyslel, zda je z Boha nebo z jiného Zdroje.
Kdyby byl Jeho, tak by nás miloval, zastával by se nás a neházel na nás špínu… za ty dva roky, toho bylo fakt dost.
S Bohem nebo na shledanou ? _________________ Magdalena
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 2049 Bydliště: Česká republika
Zaslal: út červenec 28, 2026 11:28 am Předmět:
Nevím, Magdaleno. To ví jen Myslivec. Nechci mluvit za něj.
Může to být (ale nemusí) reakce na to, že nejsme ovládány tvory, ale samy sebou tak, jak vnímáme Boží hlas a vlastní život a rozhodování my (nikoliv tím, jak jej vnímají druzí). Tj. my přebíráme odpovědnost za vlastní rozhodnutí, i za ta špatná. I za to, že jsme se nechaly dobře nebo špatně někým "ovlivnit". Nebo za to, že jsme něco nepoznaly nebo nevěděly. Bůh zná naše úmysly a důvody.
"Kdo nic nedělá, nic nezkazí" (ale někdo třeba čeká, aby dělal ten druhý, aby pak na něj měl "metlu", jak to dělá špatně a dokolečka mu to vyčítal - což by nebylo z Boha).
DF je o přátelském sdílení, nikoliv o nátlaku na jiné řízení DF a jinými lidmi (jak mi bylo doporučováno, abych si s Tebou jako s "nevhodnou" moderátorkou já udělala "pořádek"). A k tomu jsem se jasně vyjádřila včera i dnes - okopíruji sem dva minulé mé příspěvky k tomu minulému tématu (kde jsou však původní texty už smazané).
Kde-kdo mi ohledně DF radí (a nejčastěji nevyžádaně...), ale odpovědnost nikdo převzít nechce. A samozřejmě ani nemusí. (Jen zmiňuji, že může - když někdo potřebuje jiné DF s lepšími moderátory - tak sám to může ukázat a dělat líp - založit si jiné další DF k lepším diskusím - a já tomu budu jen fandit.)
1/ CITACE:
Zaslal: po červenec 27, 2026 7:45 am Předmět: Citovat Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesilatele
Diskusní fórum by mělo být především sdílením naší víry pro možné obohacení druhých.
Obohacení bývá tehdy, pokud sdílíme v přátelském duchu.
Nikdo nemá povinnost odpovídat na něco k tématu, které sám do diskuse nepřinesl.
Prosím, pišme zde více o sobě a méně o druhých.
Nemám ani tu nejmenší sílu tu cokoliv řešit - ale naopak ráda čtu sdílení.
Řešení neshod mezi dětmi mám na starosti v práci - ale na DF to dělat nebudu, abych řešila neshody ohledně víry. Pokud někdo nechce něco řešit (i já), tak stačí nereagovat.
Plno lidí nechce na nic reagovat, jen číst naše svědectví víry (na GS, na DF - plno neřihlášených a nediskutujících uživatelů). Ti, co diskutovat chtějí, tak mají svobodu v tom, o čem diskutovat chtějí či nechtějí.
Brusle7
2/ CITACE:
Zaslal: út červenec 28, 2026 5:27 am Předmět: Citovat Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesilatele
Nespokojenost s moderátorkami DF prolíná opakovaně od našeho ustanovení moderátorkami od roku 2024, kdy bylo DF Katedrála přeměněno v DF Cesta s Ježíšem (změna názvu znamenala i změnu od původního DF Katedrála / v podstatě jsme ideálně žádali o nové DF, ale admini ho udělali z původní Katedrály, což bylo zřejmě technicky vhodnější). O špatných a neschopných moderátorkách již bylo dost článků, pomluv a nactiutrhání především na hlavním portálu GS.
Všem nespokojeným uživatelům DF (či opakovaným kritikům, kteří se s moderátorkami nemohou smířit) doporučujeme možnost založení dalšího diskusního fóra a možnost ho moderovat a řídit si ho lépe po "svém", nebo chodit na hlavní portál GS (kde ani admini neřeší NIJAK útoky - a my se o to alespoň nedokonale snažíme, proto je tu hulvátských útoků v DF minimum).
Ohledně situace Myslivec a Magdalena vnímám opakované a dlouhodobé nepřijetí "správné" víry Magdaleny právě Myslivcem - a následnou obranu Magdaleny a vymezování se. A pokud toto vnímám podle kohokoliv špatně, pak je možnost se obrátit na administrátory GS, aby to posoudili oni a kompetentněji.
Na DF neposuzujeme jako moderátorky správnou či nesprávnou víru, ale vzájemně víru sdílíme.
Podstatné pro toto DF je sdílení víry v přátelském duchu a v lásce, za což máme zodpovědnost před Bohem a před bližními (u dospělých lidí) každý sám za sebe.
Samozřejmě to ale neznamená, že pokud je moderátor ve své "nesprávné" víře opakovaně dalšími uživateli napadán, tak má možnost se bránit (tj. např. útoky na sebe ignorovat a neodpovídat na ně, vymezovat se, napomínat, v krajní situaci mazat, udělat BL apod.). . Je to jeho výlučné právo situaci posoudit bez závislosti na moderátorovi druhém (každý moderátor zde jednáme za sebe, jako třeba jednatelé ve firmě jednají každý sám za sebe s vlastní odpovědností).
Cesta s Ježíšem je DF o vzájemném sdílení víry v lásce, o křesťanské cestě lásky jako o hlavním Božím přikázání.
DF Cesta s Ježíšem naopak není a nebude o hádkách o tom, kdo má nebo nemá správnou víru (ale je možno takové jiné DF založit).
Zaslal: čt červenec 30, 2026 6:59 am Předmět: Vyghostování
Jak jsme se bavili o těch jarních kytkách (a ne sněženkách nebo tulipánech) tak jedním ze znaků takové kytky je to, že když není "správně" po jeho, tak tě vyghostuje a nechá tě samotnou, aby ses mohla zamyslet nad tím, co jsi udělala špatně.
To ti například melancholik neudělá. Leda by umřel.
Zaslal: čt červenec 30, 2026 7:46 am Předmět: Re: Vyghostování
Cizinec napsal:
Jak jsme se bavili o těch jarních kytkách (a ne sněženkách nebo tulipánech) tak jedním ze znaků takové kytky je to, že když není "správně" po jeho, tak tě vyghostuje a nechá tě samotnou, aby ses mohla zamyslet nad tím, co jsi udělala špatně.
To ti například melancholik neudělá. Leda by umřel.
Toník
Na rozhovor ohledně kytek si nyní nemohu vzpomenout.
Co jsem udělala špatně v DF Katedrála vím sama, minulost. I právě proto je nyní "jiné" DF Cesta s Ježíšem. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. A dobře i vím, co jsem já osobně udělala dobře i špatně a co z toho převládne, ví Bůh. Snahy svrhnout DF a její moderátory jsou tu od začátku od mnohých lidí, přesto nikdo to zatím nezkusil dělat JINAK nebo líp, jak doporučuji (i když se může poučit z počátečních chyb Katedrály, kdy založení navrhla Shona a název Katedrála Myslivec). Já jsem se snažila o realizaci - a nikdo mne neupozornil tehdy na nevhodnost moderátora Willyho (až poté, kdy už moderátorem byl - a pak 9 měsíců trvalo, než byl adminy odvolán). Jednodušší je ofiko nepřebrat odpovědnost, a pak mít "hůl" na ty, kteří ji převzali (a udělali nechtěně chyby) - než naopak.
Lidé nejvíce angažovaní ve vztahu s Bohem a s lidmi jsou cholerici a melancholici, i když se zpravidla navzájem "nemusí". (Já osobně jsem typologicky někde mezi tím, mnohem blíže k introverzi - kdy mne život ve službě druhým navenek "ostřílel" - ale vnitřně jsem čistý introvert.)
Byla by i zajímavá statistika, zda a proč se melancholici a cholerici nesnášejí...(?)
Být sám není ideálem, ale je to lepší možnost, než pod "tlakem" být vykonavatelem přání druhých s mou zodpovědností. A sama nejsem (Bůh a další bližní.) Dospělí lidé přebírají odpovědnost za svá rozhodnutí (tj. nepodléhají radám druhých proti svědomí, ani neodmítají odpovědnost převzít). Bůh nebude počítat to, co jsme omylem zkazili, ale to, kde jsme v neprošlapaných cestách projevili zájem je šlapat i v obtížích, proti proudu doby, s bouřemi nad hlavou, ve snaze k užitku (i druhých).. Ovoce zraje nenápadně, dlouze, postupně, s odstupem, aniž bychom ho sami za svého života vždy byli schopni ještě vidět...
Zaslal: čt červenec 30, 2026 9:14 am Předmět:
Ještě dodatečná myšlenka:¨
Nikdy nás neopustí Bůh a Ti lidé a tvorové kolem Něj... v tom je jistota...
I když v životě jsou chvíle, kdy to tak může "jakoby" vypadat - kdy dobře nevidíme a Bůh nebo bližní nás "nesou", modlí se za nás, my za ně...
Opravdová Boží láska a vzájemná láska na Boží skále je pevná, trvalá, i ve zkouškách, i v dočasném odloučení, nic ji nemůže rozdělit či zcela odloučit...
Zaslal: čt červenec 30, 2026 9:47 am Předmět:
"Bůh nebude počítat to, co jsme omylem zkazili, ale to, kde jsme v neprošlapaných cestách projevili zájem je šlapat i v obtížích, proti proudu doby, s bouřemi nad hlavou, ve snaze k užitku (i druhých).. Ovoce zraje nenápadně, dlouze, postupně, s odstupem, aniž bychom ho sami za svého života vždy byli schopni ještě vidět..." brusle
Ano, co jsme neúmyslně udělali a bylo to špatně, se nepočítá...
A naopak, úmyslné ublížení bez nápravy a omluvy , Bůh trestá _________________ Magdalena
"Bůh nebude počítat to, co jsme omylem zkazili, ale to, kde jsme v neprošlapaných cestách projevili zájem je šlapat i v obtížích, proti proudu doby, s bouřemi nad hlavou, ve snaze k užitku (i druhých).. Ovoce zraje nenápadně, dlouze, postupně, s odstupem, aniž bychom ho sami za svého života vždy byli schopni ještě vidět..." brusle
A naopak, úmyslné ublížení bez nápravy a omluvy , Bůh trestá
Brusle, Magdaleno, kam chodíte na tyto vaše výtvory, svědčící o tom, že neznáte ani Boha ani Jeho Slovo a tím pádem ani Jeho význam?
Možná to lze nazvat sdílením vaší víry, ale tu v tom případě nelze nazvat vírou Boží! A nepíšu to jako nepřítel, neboť nejsem vaším nepřítelem.
Zaslal: čt červenec 30, 2026 2:31 pm Předmět:
Magdalena07 napsal:
A naopak, úmyslné ublížení bez nápravy a omluvy , Bůh trestá
Pro Magdalenu a pro Ty, kdo jsou (hledající) Křesťané s Ježíšem uprostřed nás:
Důležitá je především láska nebo neláska, čistý nebo zlý úmysl (rozlišení) - a především snaha o působení tam, kam nás posílá Bůh (v protikladu s odmítnutím takového působení).
Jinými slovy - "trefovat se" pokud možno co nejvíce do správných životních cílů (a co nejméně do těch špatných a nepotřebných) - ve spolupráci s Božím vedením, v Jeho naslouchání... Včetně svěřování a řešení omylů, jichž nikdo nejsme uchráněný - a to právě především za situací, kdy Bůh dovoluje Nepříteli nás pokoušet k závěrečnému tříbení a dovytříbení...
Přes to vše a za všech okolností je třeba se stále pevně držet a věřit jisté Boží dlani, ze které se Boží děti s postupem zrání zpravidla již téměř nevymykají - a pokud ano, tak jsou i nadále v obrovské Boží ochraně a lásce - kdy Bůh stále čeká a ví, že se vrátíme zpět - ve zkroušenosti srdce a ducha - a ve vzájemnosti obrovské a nezničitelné síly tohoto prolínajícího a nezničitelného vztahu nekonečné lásky...
(Tento vztah je trvalý a nezničitelný jak mezi Bohem a člověkem, tak i mezi opravdovými Křesťany s jedním společným Kristem uprostřed - kdy láska je trvalá, bezpodmínečná - a všechny případné hrboly na cestě při pohledu na Krista a s Jeho přítomností uprostřed zarovnává a překonává.)
Zaslal: čt červenec 30, 2026 3:27 pm Předmět:
"kdy Bůh stále čeká a ví, že se vrátíme zpět " ...brusle
Myslím, kdyby nám Pán neotevřel oči, že by se načekal...my bychom tu Cestu bez Jeho pomoci nikdy nenašli.
"Tento vztah je trvalý a nezničitelný jak mezi Bohem a člověkem, tak i mezi opravdovými Křesťany s jedním společným Kristem uprostřed - kdy láska je trvalá, bezpodmínečná - a všechny případné hrboly na cestě při pohledu na Krista a s Jeho přítomností uprostřed zarovnává a překonává.)" brusle
Zaslal: pá červenec 31, 2026 11:48 am Předmět: Re: Vyghostování
brusle7 napsal:
Na rozhovor ohledně kytek si nyní nemohu vzpomenout.
No, to byl náznak. Nepomatuješ, jak se ten zlovolný troll snažil přehodit svůj charakter a diagnózu na druhé ?
Psal hezky sám ze svého:
Je to narcis jako vyšitý. Nesmí se mu odporovat a nesouhlasit s ním. Začala jsi mu odporovat, nesouhlasila s ním, kritizoval ho a následovala od něj typická reakce jako reagují narcisové. Úplně tě odpálil. Udělal to tu mockrát jiným. Nyní jsi to ty sama okusila a stále to v něm nevidíš?
Ta otázka z jeho vlastního je příhodná. Stále je v diskuzi.
Ty jarní kytky to tak mají - budou ti podkuřovat, jakou máš inteligenci, dary, rozeznání, jak si šikovná, budou se ti vlísávat, aby si tě získali, ale jen do té doby, dokud je po jejich. Jakmile není po jejich a není naděje, že by se to změnilo, tak tě vyghostuje.
Já ti pak jenom psal, že si počkám, až se zase ukáže. A ukázal se. Už po několikáté.
Melancholik nebo flegmatik tohle dělat nebude. Je jinak zaměřený.
brusle7 napsal:
Byla by i zajímavá statistika, zda a proč se melancholici a cholerici nesnášejí...(?)
To nevím. Nezkoumal jsem nikdy. Znám celkem dost melancholiků, ani jeden to nemá tak, že by nesnášel druhé, ani choleriky. Spíše jim připadají cholerici divní, cizí. Choleriků moc neznám a na melancholiky jsem se jich neptal.
prioritně bych chtěla vyjádřit smutek nad tím, jak se vy dva (Ty a Myslivec) navzájem "titulujete" (zlovolný troll, psychopat, narcis apod.) a čehož je dlouhodobě plné GS. V tom jsem smutná a bezmocná a již jsem se k tomu přímo kolem Tvé citované diskuse opakovaně vyjádřila. S těmito "tituly" vás dvou ve vzájemných diskusích prostě důrazně nesouhlasím a nechci s nimi mít nic společného (natož, abych se k ním snad u jedné ze stran připojila - NE):
Cituji má slova zde dne 19.4.2026 MYSLIVEC, CIZINEC:
"Vyřiď(te) si prosím Vaši mnohaletou oboustrannou vzájemnou averzi vůči sobě někde mimo mne - a mne to toho prosím netahej(te), děkuji. Ideálně na tom můžeme řešit Vaše vzájemné praktické odpuštění a smíření (a uleví se nejen mne, ale i Tobě, Cizinci, Bohu, všem). Ale prosím, netahej(te) mne do toho. Děkuji."
Tebe i Myslivce na GS znám mnoho let. Každý máte své silné i slabé stránky (tak jako já a všichni). Stačí se každý zamyslet nad sebou, nejen nad tím druhým.
Mojí slabou (nebo prostě reálnou) stránkou je přílišná důvěra a opakované odpouštění všem, snaha začínat stále znovu, v lásce, v naději. Výjimka je na GS Willy - ale obhájím si ve svědomí mimořádně vážné důvody.
Vyghostování vnímám nyní tak, že se vyghostovává sám Myslivec od nás, pokud se přece jen po "vychladnutí" nevrátí. A po jeho být může jednoduše - místnost Katedrála neexistuje (je již jiné DF Cesta s Ježíšem od 2024 ) - a stačí se takového dikusního fóra "po svém" ujmout a po založení s adminy ho spravovat, dát si tam moderátory dle sebe atd. (ale svým jménem a se svvou odpovědností, nikoliv mým jménem skrze řízení někým jiným v pozadí).
Toníku, já si přece vážím všech dobrých lidí. Chci diskuse v klidu a v lásce. Přeji všem i další možná DF (kdo chtějí původní DF Katedrála jinak) k pestrosti křesťanských diskusí, kde se můžeme pak navzájem navštěvovat a spolupracovat (v tom vidím křesťanský a láskyplný směr a potenciál dál). Vážím si i Tvé obrovské osobní sounáležitosti a stability (jen si s Tebou už neumím do budoucna představit diskutovat společná křesťanská témata, když vnímáš, že "máme jiné bohy" - v tom bych já vnímala urážku našeho společného Boha). Myslivec má zase jiné Dary, vzájemně se prostě doplňujeme/te (tak to vidím já a pokud špatně, je to moje odpovědnost za můj pohled - a i Vy dva máte odpovědnost svou za Vaše pohledy na sebe navzájem). A vzájemné doplňování do plnosti Boží slávy je to i v té rozdílnosti typologické.
(Na KTF UK se mluvilo jako o lidech s nejčastěji nejupřímnějším vztahem k Bohu právě o zapálených cholericích, byť jejich výkyvy všemi směry nebyly stabilní a páchaly "rozruch" - ale často právě vybočovaly upřímně v tom mimořádně dobrém, které převládalo).
Tolik mé poznámky, vnímání (ztrácím se už v tématu).
Výjimka je na GS Willy - ale obhájím si ve svědomí mimořádně vážné důvody.
Brusle7
Věřím, že si ve svém svědomí obhájíš mimořádně vážné důvody pro svůj vztah k Willymu, nicméně nevěřím a nejen nevěřím, ale vím, že jsou neobhajitelné před Bohem, který je větší než tvoje svědomí! Neboť Bůh z lásky k lidem ve světě poslal svého Syna z nebe na zem, aby položil svůj život a zemřel i za něho.
Skutečnost, že nevěříš tomu, co v jeho životě udělal a dělá Bůh, je hřích nevěry, který zůstává jako tvé velké zlo, které trvá a tvé neodpuštění působí, že ti nemůže odpustit Bůh. A ty na to přes veškerá napomínání, kárání a varování stále nedbáš a zřejmě si myslíš, že to je možné řešit nereagováním, nekomunikací, vymezením se, oddělením se apod.
Brusle, to je zase nějaké nedorozumění. Co píšeš, to fakt neřeším. Není to moje situace. Nemám nějakou nevraživost a ani postoje, co píšeš.
Jen jsem reagoval k tématu. Dotaz zněl:
Co vedlo Myslivce ke smazání komentářů?
Odpovídal jsem na ten dotaz. Slovy samotného autora. Jeho vlastní diagnózou. A charakteristikou, která tomu odpovídá.
Ty jarní kytky to tak mají - budou ti podkuřovat, jakou máš inteligenci, dary, rozeznání, jak si šikovná, budou se ti vlísávat, aby si tě získali, ale jen do té doby, dokud je po jejich. Jakmile není po jejich a není naděje, že by se to změnilo, tak tě vyghostuje.
Psal jsem ti, že si počkám, až se zase ukáže. A ukázal se. Už po několikáté.
Zaslal: pá červenec 31, 2026 8:23 pm Předmět:
Toníku,
jsou lidé, situace a věci včetně věcí Božích, které Brusle nevidí, neslyší nebo vidět a slyšet nechce. To, co jsi popsal, je popisem této skutečnosti. Obávám se, že nejde o nedorozumění, ale o tuto slepotu, hluchotu a nechtění a žel bez ohledu na následky, které to může mít, nebude-li činit skutečné důkladné pokání, jemuž předchází zarmoucení podle Boha, které působí pokání k záchraně, a pokora, bez níž Bůh nikomu nedá, nemůže dát (nekajícímu hříšníkovi) milost.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 14, 15, 16Další
Strana 1 z 16
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.