Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej

Je a svátek má Albína.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 6, článků celkem: 17176, komentáře < 7 dní: 256, komentářů celkem: 453553, adminů: 60, uživatelů: 5320  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek

Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT

GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení

Pravidla

Kdo je online
Právě je 622 návštěvník(ů)
a 1 uživatel(ů) online:

Willy

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika

Přihlášení

Novinky portálu Notabene
Momentálně je problém se zprávami z tohoto webu

Počítadlo
Zaznamenali jsme
135605236
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - NZ chronol.- 29. kapitola - Odstup ode mě, satane!
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

NZ chronol.- 29. kapitola - Odstup ode mě, satane!

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: so září 20, 2025 10:50 am    Předmět: NZ chronol.- 29. kapitola - Odstup ode mě, satane! Citovat

"Odstup ode mě, satane!"

https://www.bible.com/cs/reading-plans/2202-nt-chronological/day/29

Matouš 16:21-28

Od té doby začal Ježíš oznamovat svým učedníkům, že musí jít do Jeruzaléma, mnoho vytrpět od starších, vrchních kněží a znalců Písma, být zabit a třetího dne vstát z mrtvých. Petr ho tehdy vzal stranou a začal ho kárat: „Bůh tě chraň, Pane, to se ti nesmí stát!“ On se ale odvrátil a řekl Petrovi: „Odstup ode mě, satane! Svádíš mě, protože nemyslíš na Boží věci, ale na lidské.“ Potom Ježíš řekl svým učedníkům: „Chce-li někdo jít za mnou, ať se zřekne sám sebe, vezme svůj kříž a následuje mě. Kdokoli by si chtěl zachránit život, ztratí jej, ale kdokoli by ztratil svůj život pro mě, ten jej nalezne. Co prospěje člověku, kdyby získal celý svět, ale sám sobě uškodil? Co dá člověk na oplátku za svůj život? Syn člověka přijde ve slávě svého Otce se svými anděly a tehdy každému odplatí podle jeho skutků. Amen, říkám vám, že někteří z těch, kdo tu stojí, jistě nezakusí smrt, dokud nespatří Syna člověka přicházet v jeho království.“

Marek 8:31-38

Tehdy je začal učit, že Syn člověka musí mnoho vytrpět a být zavržen staršími, vrchními kněžími i znalci Písma, být zabit a po třech dnech vstát z mrtvých. Protože ty věci říkal otevřeně, Petr ho vzal stranou a začal ho kárat. Ježíš se ale obrátil, podíval se na své učedníky a okřikl Petra: „Odejdi ode mě, satane! Nemyslíš na Boží věci, ale na lidské.“ Potom svolal zástup se svými učedníky a řekl jim: „Chce-li někdo jít za mnou, ať se zřekne sám sebe, vezme svůj kříž a následuje mě. Kdokoli by si chtěl zachránit život, ten jej ztratí, ale kdokoli by ztratil život pro mě a pro evangelium, ten jej zachrání. Co prospěje člověku, kdyby získal celý svět, ale sám sobě uškodil? Co dá člověk na oplátku za svůj život? Kdo by se v tomto cizoložném a hříšném pokolení styděl za mě a za má slova, za toho se bude stydět i Syn člověka, až přijde ve slávě svého Otce se svatými anděly.“

Lukáš 9:23-25

Všem pak řekl: „Chce-li někdo jít za mnou, ať se zřekne sám sebe, bere svůj kříž každý den a následuje mne. Kdokoli by si chtěl zachránit život, ztratí jej, ale kdokoli by ztratil svůj život pro mě, ten jej zachrání. Co je člověku platné, kdyby získal celý svět, ale sám sebe ztratil nebo sám sobě uškodil?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
Magdalena07
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: po září 22, 2025 7:56 am    Předmět: Citovat

“Odstup ode mě, satane”
Často si myslíme, že nás Bůh trestá, nevíme, proč to nebo ono se nám děje a přičítáme to na vrub “ náhodám”, ale nakonec zjistíme, že všechno má jednoho společného jmenovatele - Nepřítel Krista a Božího lidu.
Je třeba odhalit viníka , nazvat ho “ pravým jménem” a použít slova našeho Pana :
Jdi mi z cesty… jinými slovy “ zmiz”,
Nedat se zlomit, postavit se mu , vzepřít se Zlu, vždyť víme, kdo za námi stojí , pokud ale se předčasně vzdáme, tak jsme prohráli, sice jen na hmotné úrovni, protože naši duši má ve své ochraně náš Pán.
Je to jako s nemocí, pokud nepostavíme své přesvědčení , že budeme opět zdraví, tak boj s nemocí prohrajeme !
Nejsme tady na hřišti ale na bojišti . Vidíme to kolem sebe, slyšíme to dnes a denně, jen je třeba stát na té správné straně 😊

Radujme se, že si náš Pán zvolil jako své mluvčí, jako své vojsko, jako své přátelé.

Halelujah
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: po září 22, 2025 6:47 pm    Předmět: Citovat

Pravdivá slova, Magdaleno...

Ale umíš si představit, že třeba člověku v obchodě (pokud bude třeba předbíhat) řeknu "Odstup, Satane"

Nebo to řeknu kolegovi na poradě, pokud bude v práci lhát či manipulovat

Nebo bych to řekla tady někomu třeba na GS, když jsem ještě chodila diskutovat vedle

atd...

Jako máš s těmito slovy osobní zkušenost mezi lidmi? Používáš je?

Díky, Brusle7
Magdalena07
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: po září 22, 2025 8:47 pm    Předmět: Citovat

😊
Není to tak myšleno, Petr vůbec nechtěl ublížit J. Kristu. Měl ho rád a bál se, že by zůstali sami, když mu “ všechno” obětovali a proto uvažuje “ po lidsku” , to se Ti nesmí stát . Ježíše ta slova hluboce ranila , měla ho zviklat v Jeho poslání.
To jsou mnohdy dobře míněné rady, ale je to i posměch, ironie , pomluva - to všechno jsou nástroje Nepřítele …

Je to prostě boj, který nesmíme vzdát, vzepřeme se tzv.“ péči “ politiků, zdravotníků a duchovních. Řiďme se hlasem našeho Pána - hlasem našeho svědomí … hlasem našeho srdce

A s Boží pomocí dříve nebo později odhalíme Pravdu !

Halelujah
brusle7
Druhý pilot
Druhý pilot

PříspěvekZaslal: st září 24, 2025 6:44 am    Předmět: Citovat

Díky.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Cesta s Ježíšem Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: