Od té doby začal Ježíš oznamovat svým učedníkům, že musí jít do Jeruzaléma, mnoho vytrpět od starších, vrchních kněží a znalců Písma, být zabit a třetího dne vstát z mrtvých. Petr ho tehdy vzal stranou a začal ho kárat: „Bůh tě chraň, Pane, to se ti nesmí stát!“ On se ale odvrátil a řekl Petrovi: „Odstup ode mě, satane! Svádíš mě, protože nemyslíš na Boží věci, ale na lidské.“ Potom Ježíš řekl svým učedníkům: „Chce-li někdo jít za mnou, ať se zřekne sám sebe, vezme svůj kříž a následuje mě. Kdokoli by si chtěl zachránit život, ztratí jej, ale kdokoli by ztratil svůj život pro mě, ten jej nalezne. Co prospěje člověku, kdyby získal celý svět, ale sám sobě uškodil? Co dá člověk na oplátku za svůj život? Syn člověka přijde ve slávě svého Otce se svými anděly a tehdy každému odplatí podle jeho skutků. Amen, říkám vám, že někteří z těch, kdo tu stojí, jistě nezakusí smrt, dokud nespatří Syna člověka přicházet v jeho království.“
Marek 8:31-38
Tehdy je začal učit, že Syn člověka musí mnoho vytrpět a být zavržen staršími, vrchními kněžími i znalci Písma, být zabit a po třech dnech vstát z mrtvých. Protože ty věci říkal otevřeně, Petr ho vzal stranou a začal ho kárat. Ježíš se ale obrátil, podíval se na své učedníky a okřikl Petra: „Odejdi ode mě, satane! Nemyslíš na Boží věci, ale na lidské.“ Potom svolal zástup se svými učedníky a řekl jim: „Chce-li někdo jít za mnou, ať se zřekne sám sebe, vezme svůj kříž a následuje mě. Kdokoli by si chtěl zachránit život, ten jej ztratí, ale kdokoli by ztratil život pro mě a pro evangelium, ten jej zachrání. Co prospěje člověku, kdyby získal celý svět, ale sám sobě uškodil? Co dá člověk na oplátku za svůj život? Kdo by se v tomto cizoložném a hříšném pokolení styděl za mě a za má slova, za toho se bude stydět i Syn člověka, až přijde ve slávě svého Otce se svatými anděly.“
Lukáš 9:23-25
Všem pak řekl: „Chce-li někdo jít za mnou, ať se zřekne sám sebe, bere svůj kříž každý den a následuje mne. Kdokoli by si chtěl zachránit život, ztratí jej, ale kdokoli by ztratil svůj život pro mě, ten jej zachrání. Co je člověku platné, kdyby získal celý svět, ale sám sebe ztratil nebo sám sobě uškodil?
Zaslal: po září 22, 2025 7:56 am Předmět:
“Odstup ode mě, satane”
Často si myslíme, že nás Bůh trestá, nevíme, proč to nebo ono se nám děje a přičítáme to na vrub “ náhodám”, ale nakonec zjistíme, že všechno má jednoho společného jmenovatele - Nepřítel Krista a Božího lidu.
Je třeba odhalit viníka , nazvat ho “ pravým jménem” a použít slova našeho Pana :
Jdi mi z cesty… jinými slovy “ zmiz”,
Nedat se zlomit, postavit se mu , vzepřít se Zlu, vždyť víme, kdo za námi stojí , pokud ale se předčasně vzdáme, tak jsme prohráli, sice jen na hmotné úrovni, protože naši duši má ve své ochraně náš Pán.
Je to jako s nemocí, pokud nepostavíme své přesvědčení , že budeme opět zdraví, tak boj s nemocí prohrajeme !
Nejsme tady na hřišti ale na bojišti . Vidíme to kolem sebe, slyšíme to dnes a denně, jen je třeba stát na té správné straně 😊
Radujme se, že si náš Pán zvolil jako své mluvčí, jako své vojsko, jako své přátelé.
Zaslal: po září 22, 2025 8:47 pm Předmět:
😊
Není to tak myšleno, Petr vůbec nechtěl ublížit J. Kristu. Měl ho rád a bál se, že by zůstali sami, když mu “ všechno” obětovali a proto uvažuje “ po lidsku” , to se Ti nesmí stát . Ježíše ta slova hluboce ranila , měla ho zviklat v Jeho poslání.
To jsou mnohdy dobře míněné rady, ale je to i posměch, ironie , pomluva - to všechno jsou nástroje Nepřítele …
Je to prostě boj, který nesmíme vzdát, vzepřeme se tzv.“ péči “ politiků, zdravotníků a duchovních. Řiďme se hlasem našeho Pána - hlasem našeho svědomí … hlasem našeho srdce
A s Boží pomocí dříve nebo později odhalíme Pravdu !
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.