Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej
 
Je a svátek má Zikmund.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 2, článků celkem: 16656, komentáře < 7 dní: 326, komentářů celkem: 430009, adminů: 60, uživatelů: 5252  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek


Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT


GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení


Pravidla


Kdo je online
Právě je 561 návštěvník(ů)
a 2 uživatel(ů) online:

Frantisek100
cizinec

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika


Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
116716820
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - Masochismus
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Masochismus

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra granosalis.cz -> Hříchy sexuální
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Khajit



Založen: Jan 11, 2006
Příspěvky: 0
Bydliště: Czech_Republic

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2006 3:07 am    Předmět: Citovat

Je hřích když se mi líbí bolest? Nezasahuji do osobního života ostatních lidí, pouze przním své tělo. Mám rád bičování, svazování atd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2006 10:12 am    Předmět: Citovat

Nevím jestli je to hřích. Otázka je, jestli ses takhle narodil/nemůžeš za to/ nebo to děláš z \"rozežranosti\" , protože už tě klasika omrzela. Hřích by to byl, pokud bys svého partnera nutil k podobným hrátkám a jemu by to nebylo vlastní. Dobře vybírej a najdi si podobného člověka. Jestli se zamiluješ do klasiky, uděláš jej neštastného. Věř mi, vím o čem píši.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Khajit



Založen: Jan 11, 2006
Příspěvky: 0
Bydliště: Czech_Republic

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2006 3:03 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za pochopení Narodil jsem se tak a nemám v sobě žádné sadistické sklony. Mám partnerku, která je můj opak takže si vzájemně vycházíme vstříc Ale zajímal by mě názor na masochismus z pohledu víry, jelikož jsem v Bibli nenašel, že by to byl hřích.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: pá srpen 04, 2006 11:21 am    Předmět: Citovat

Aj ja mám podobné potreby. Tiež niekedy ma prepadne neovládateľná túžba dostať poriadny výprask a niekedy si ju uspokojím aj sám tým, že si remeňom alebo káblom zošvihám zadok do modra. A tiež sa pýtam, či to nie je hriešne, keď mám rozkoš z vlastnej bolesti z výprasku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: ne září 17, 2006 8:31 pm    Předmět: Citovat

Drazí!
Samozřejmě, že jde o hřích. Je to poškození toho, co Bůh stvořil. Míří to jinam, než k vzájemnému obdarovávání partnerů. Je to projev sebedestrukce nebo destrukce, snaha transformovat negativní emoce a najít falešné uspokojení. Je to jako droga, silně návykové a s potenciálem chtít stále silnější dávky až k možným dost zoufalým koncům (kam , doufám, nikdy nedojdete). Tím neodsuzuji. Sám mám takové sklony a přijal jsem po dlouhých letech bojů značné vysvobození. Podle mého (aspoň u mne) to vychází z hlubokých kořenů naší identity a sebepřijetí převážně v dětském věku. Samo o sobě je to spíš projev vnitřních problémů v hloubce (jako nakonec mnoho jiných hříchů).
Skvělý je, že Bůh pro nás má něco lepšího!!!!! Nejde mu hlavně o to, že je to chorobné, ale o to, že to zabírá místo něčemu lepšímu. A podle mého to hlavní je, že když vyřeší ty hluboké kořeny hodně nás to změní v mnoha jiných oblastech (podstatně důležitějších než je sex). Rozhodně si buďte jistí, do nebe si to s sebou nevezmete, tak to radši hledejte vysvobození už teď )))), jde to (ale možná dost zdlouhavě a bolestivě)!!!!!
Každopádně se držte Boha, miluje Vás velmi a bez podmínek!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: čt listopad 23, 2006 7:17 pm    Předmět: Citovat

Nevím, do jaké míry jde o vrozenou záležitost... mně se to honí hlavou taky, přemýšlím ale nad tím, zda to není psychická újma z dětství, kdy matka mého bratra mydlila vařečkou a já sám nikdy pořádný výprask nesdostal...
Jednou jsem tomu (už déle tomu, je to i vyznáno) podlehl taky, že jsem vzal prádelní vařečku a chvilku si práskal zadek, ale brzo mě to přešlo. Pak jsem se cítil trapně.
Co mě napadá vedle tréninku ovládání, je pokus o transformaci - když se to samo vnutí na mysl, převést myšlenku plynule k něčemu normálnímu - tedy pokud už fantazie nějeké vzrušení působí, začít myslet na normální vztah se ženou, od myšlenky výprasku se pokusit přejít k samotnému vrcholu krásy - ženskému zadku....
Ale nevím, zda to někomu pomůže překonat ujeté choutky, nejsem terapeut. Jen mě napadlo, že u nepříliš obsedantních jedinců by to mohlo pomoci... ale nevím, co vy na to?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: út listopad 28, 2006 10:31 am    Předmět: Citovat

K příspěvku ze 17. 9. : Jak se Vám to podařilo překonat? Já sám mám velice silné spankingové fantazie, mám velice silnou touhu dostat vařečkou na zadek...
I když to momentálně nepraktikuji a držím v hranicích mysli, zkouším různé substituce, nevím, jak se z toho dostat. Nejen to ovládnout (to by snad šlo), ale být schopen normálního sexuálního života, založit rodinu. Mám strach, že pokud nedostanu na zadek, nezmohu se na sexuální vzrušení.
Kdo z Vás si tím prošel a překonal to, můžete mi poradit, jak?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 11:42 pm    Předmět: Citovat

K příspěvku ze 17.9. omlouvám se za zpoždění, dlouho jsem zde nebyl.

Vzácný příteli.
Váhám co napsat. To hlavní, co mne změnilo, byl Bůh sám. Určitě pomohlo pár mocných modliteb Božích služebníků. Ale většinou jsem pak do toho po nějaké době spadl zase. Co fakt pomohlo, bylo spíš to, jak jsem postupně vyrostl v Pánu. Žádný trik neznám, žádné učení, které stačí slyšet a všechno se změní. To klíčově hlavní pro mne bylo, když jsem postupně poznal více Boží lásku a milost. A postupně jsem poznal fakt moc Ducha Svatého ve mně a to, že Ježíš jedná skrze mne. Čistota vyrostla jako ovoce Ducha, méně vlastní silou a snahou. Fakt Ti pomůže vztah s Bohem, ne nějaké učení. Dost to souvisí se sebevydáním. Samozřejmě je dobře se snažit o čistotu a bojovat hrdinsky a nelítostně proti svému hříchu. To hlavní je ale někde úplně jinde. U takových úplně základních a známých věcí, které člověk konečně pustí do různých tajných komůrek a kořenů našeho srdce. Nechat si uzdravit různá stará zranění, která s tím hříchem zdánlivě nesouvisí...Samozřejmě mocná modlitba někoho zvenčí taky pomůže, spíš ale pomůže otevřít nový prostor, kam musíš pak pustit Boha a samo o sobě to řešením být nemusí. Radil bych určitě požádat o pastýrskou pomoc někoho zkušeného a otevřít mu srdce. A nechat se od něj trošku kontrolovat (fakt to v některých oblastech jinak nejde). A je možné, že to bude stát dlouhý a fakt ponižující boj. Ale Bůh pro Tebe to vítězství má!!!!! Není to beznadějné - naopak beznadějné to má satan - tímhle Tě nezadrží. Stejně jednou budeš svatý i v této oblasti. Je to jen otázkou času (nejpozději v nebi a to bude z hlediska věčnosti za chviličku).
Co se týče manželství, nevím. Spíš bych důvěřoval Bohu. Věř, sex není něco navždy daného. Spíš je jako řeka - když se zahradí koryto, udělá si cestu jinudy. A každý z nás potřebuje to koryto trošku přisměrovat. Někdo víc, někdo míň. Bůh to může udělat úplně v mžiku. Ale buď otevřený i tomu, že to může trvat docela dlouho. Nejsem zkušený pastýř a spíš si ale myslím, že to většinou trvá dlouho. Bůh nespěchá - staví pro věčnost. A fakt Tě hluboce miluje láskou mnohem větší než každé Tvé poznání. Milý neznámý bratře, budu se za Tebe modlit. Fakt věř, stojí za to, udělat hodně pro to, být Bohu blíž. A sex je krásný a hluboký dar. Stojí za to si ho nenechat pokazit a najít uzdravení. A není to něco, za co by se měl člověk stydět. Spíš je trochu ostudné, když se chová jako obílený hrob a problémy neřeší, ale zakrývá. A tak docela věřím, že to uzdravení je blízko před Tebou (to nejtěžší obyčejně bývá přiznat problém a požádat někoho o radu, kdo tohle dovede, už je skoro v cíli). V Boží lásce Petr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: po leden 01, 2007 2:19 am    Předmět: Citovat

Ještě si dovoluji připodotknout.
Věřím, že pomůže i substituce. Hlavně méně svázaným a hodně silným lidem. Pomohou si vlastní silou. Ale vlastně si tím nahradí jednu neřest jinou (společensky a lidsky přijatelnější a méně nebezpečnou). Nechci snižovat. Bohu díky. Ale to hlavní a kořenové řešení to není.
Ale vlastně to řešení je ne proti tomu hříchu bojovat. Ale nahradit ho myšlenkami na Boha a chválami. Nesoustředit se na hřích a boj s ním, ale na Boha. Dokud s hříchem bojuju a pořád se kolem něj točím, je to jako když se snažím usnout. Čím víc se snažím, tím méně mi to jde.
Důležitá je má motivace. Chci být svobodný proto, že mně to dělá problémy, nebo proto, že je to proti Bohu??? Dokud mi jde o to, nahradit problematický hřích, hříchem méně problematickým, to vysvobození od Boha je pořád daleko. Stále jsem odkázaný jen na své síly.
Ta moc od Boha přichází, když se stane zázrak - uvidím se Božíma očima a jsem ochotný opustit veškerý hřích. Ne jen ten nepříjemný a dělající problémy, ale i ten bezproblémový. Prostě z lásky. To nepravé pokání - sebelítost nad tím, jak si tím kazím život - je sebedestruktivní a nenabízí vysvobození (viz Jidáš). Svatým se člověk nestává vlastním úsilím a schopností svou silou překonat hříchy, ale obětí sebe sama na oltáři. A když to fakt udělám v oblasti sexu, začne ve mně pracovat v této oblasti ten nový Boží život, silnější a mocnější než všechny mé schopnosti.
Tato oblast je jen pokřivením něčeho, co Bůh stvořil. Zvlášť u mladých a dosud ne úplně zralých lidiček ne příliš zakořeněným. A tak se nemusíš příliš bát, že nebudeš schopný normálního manželského života. Pokud vím, lidičky, kteří v této oblasti jsou i velice hluboko v zajetí s manželským sexem problémy nemají (samozřejmě pokud nemají protějšek se stejnými sklony - to ale dlouhodobě stejně nefunguje- samozřejmě se musí z lásky omezovat a nechtít, aby bylo úplně po jejich a tak to drtivá většina z nich dělá a spanking mají jen ve fantazii či jako zálety). Jsem přesvědčený, že až poznáš tu pravou, bude Tě vzrušovat mnohem víc, než si dokážeš představit a víc než každá pokřivená spankingová fantazie. Realita je silnější než snění, jako pravda je silnější než lež. A s Božím požehnáním tělo funguje velmi dobře. Líp než pokřivené nezralé myšlenky. Takže fakt důvěřuj Bohu. Nenech se tím hříchem fascinovat a otrávit. A jestli jsou tyto obavy Tvá hlavní motivace s tím něco dělat, raději hledej vysvobození z důležitějších a realističtějších důvodů. Fakt moc přeji růst a vysvobození. Stojí to za to!!!!
P.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: po leden 08, 2007 3:48 pm    Předmět: Citovat

Díky, Petře, za odpověď i modlitbu. Abychom ale byli oba v obraze - nejde o to, že bych s tím postižením musel nějak dlouhodobě bojovat nebo něco podobného - nic nepraktikuju a s čistotou zatím problémy nemám, předmanželskou zdrženlivost udržím zatím bez problémů a poslední selfspanking jsem zkusil před deseti lety. Pak přece jen svědomí zapracovalo a od té doby jsem to již nezopakoval.
Ten problém je v tom, co jsem naznačil v minulém příspěvku - mám celkem nízkou vzrušivost a z toho plynou mé obavy, že nebudu bez výprasku schopen reprodukce. Přál bych si, aby se Tvé přání vyplnilo a po úspěšném seznámení sexuální a rodinný život klapal, ale přestže Boží milost dokáže mimořádné věci, nelze si ji vynucovat. Každopádně díky,
Tomáš
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: út leden 16, 2007 11:50 pm    Předmět: Citovat

Tome,
promiň, asi jsem Ti naslouchal málo pečlivě a domýšlel jsem si něco jiného, než je realita. Přeji opravdu Boží požehnání.
Trošku mi v tom připomínáš situaci ze začátku evangelia Matouše, jak ten malomocný přijde a ví, že Ježíš má moc ho očistit, není si ale úplně jistý, jestli Ježíš fakt chce. Jsem až velmi často v podobné situaci. přicházím k Ježísi a vím, že má tu moc, nejsem si ale jistý, že chce zrovna pro mne... Toto i podobná místa mi ukazují, že ano, chce fakt i pro mne a Tebe... Dokonalá láska zahání bázeň... A Ježíš Tě fakt miluje dokonale. Víc, než dokážeme poznat... víc, než dosahuje lidské poznání.
Pokud Tě povede ke vztahu, určitě Ti daruje řešení. Obavy předem jsou zbytečné, milovaný (ne hlavně mnou, necitlivým a všetečným člověkem, ale především věčným láskyplným Bohem).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zelva
Cestující s rezervací letenky
Cestující s rezervací letenky


Založen: Feb 23, 2008
Příspěvky: 3
Bydliště: v Praze

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2008 11:38 am    Předmět: Citovat

Je to anomálie, úchylka, osten satanův, hřích? Co lidská zkušenost to názor. V případě, že tě to nevzdaluje Bohu, tak ti to Bůh toleruje. A uzdravení jistě přijde spíš, když se budeš soustředit na dobrý křeťanský život, než na to , že nesplňuješ představu o správném křesťanovi.
1 P(t) 4,8
A protož buďte středmí a bedliví k modlidbám. Přede vším pak lásku jedni k druhým mějte; nebo láska přikryje množství hříchů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger MSN Messenger
kresba
Cestující v tranzitu
Cestující v tranzitu


Založen: Apr 06, 2008
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: ne duben 06, 2008 8:33 pm    Předmět: Na S/M nevidím nic divného. Citovat

Na S/M nevidím nic divného, pokud se to nedělá proti vůli toho druhého či sebe samého. Horší je, když se s tím svěříš partnerce (partnerovi) a nenajdeš pro svou zálibu u nich pochopení - to je pak docela průšvih. Možností je několik, najít si bokovku, která pro Tebe bude mít pochopení nebo vyměnit "starou" za "novou" nebo si na to prostě nechat zajít chuť.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra granosalis.cz -> Hříchy sexuální Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Stránka vygenerována za: 0.20 sekundy