Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej
 
Je a svátek má Radoslav.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 0, článků celkem: 16656, komentáře < 7 dní: 231, komentářů celkem: 430131, adminů: 60, uživatelů: 5253  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek


Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT


GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení


Pravidla


Kdo je online
Právě je 448 návštěvník(ů)
a 4 uživatel(ů) online:

Willy
rosmano
ivanp
Syntezator

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika


Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
116911209
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - V jakém jménu jsme zachráněni?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

V jakém jménu jsme zachráněni?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Katedrála
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Willy
Druhý pilot
Druhý pilot


Založen: Sep 16, 2007
Příspěvky: 777
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so únor 03, 2024 11:20 am    Předmět: V jakém jménu jsme zachráněni? Citovat

„A v nikom jiném není záchrana; neboť není pod nebem jiného jména daného lidem, v němž bychom měli být zachráněni.“ Sk 4:12

Jméno Ježíš znamená v hebrejštině Bůh zachraňuje

Kristus není jméno, nýbrž titul, přívlastek a znamená Pomazaný

Takže celé "jméno a příjmení" Pána Ježíše Krista, zmíněné několikrát v NZ také jako Kristus Ježíš, v překladu znamená Pomazaný Bůh (Bohem) zachraňuje.

Je to jméno člověka, které mu dal Bůh, Otec toho člověka, Jenž je ztělesněný Bůh. Slovo, které se stalo tělem = člověkem (J 1:1).

Když Pán Ježíš vstupoval do služby, poslán Otcem k vykonání Božího díla záchrany, přečetl v nazaretské synagoze úvod 61. kapitoly proroka Izaiáše:

Duch Panovníka Hospodina je na mně, protože mne Hospodin pomazal. Poslal mne přinášet radostnou novinu pokorným, ovázat rány zlomeným v srdci, vyhlásit zajatcům propuštění a vězňům otevření žaláře; vyhlásit rok Hospodinovy přízně...

Jako Syn byl poslán Pán Ježíš Otcem, aby konal Jeho vůli, jíž bylo činit Otcovy skutky a mluvit Otcova slova, tj. dílo, které Jej Otec poslal vykonat a o němž řekl v Janovi 17:4 v modlitbě k Otci, dílo jsem dokonal. To znamená, že všechno, co poslal Otec Syna na zem vykonat, je dokončeno - nelze k němu nic přidat ani z něho něco ubrat. Nyní záleží na nás, jak s darem Boží milosti naložíme, jestli rozmnožíme hřivny, které nám Bůh dal - každému nejméně jednu. A také jakou půdou naše srdce pro Jeho Slovo bude, aby přinesla/o užitek a jestli poneseme ovoce, jímž bude oslaven Otec.

Plná Boží spása, tj. naše záchrana je hotová, dokončená a zaručená. Zaručená tím jediným jménem, daným lidem pod nebem, v němž, Kraličtí skrze něž bychom mohli, měli (ČSP), některé překlady říkají musíme být spaseni, zachráněni.

To tedy znamená, že zachráněni jsme v prvé řadě ve jménu, skrze jméno našeho Spasitele, jediné jméno, které je toho schopno a mocno. Až poté, co uvěříme tomu jménu a Jeho nositeli a vírou Jej přijmeme, dá nám Bůh milost k záchraně, k níž si nás vyhlédl a k níž nás předurčil před založením světa, se vším všudy; k záchraně, která zahrnuje celou naši bytost - našeho ducha, duši i tělo; naši minulost přítomnost i budoucnost.

Milostí jsme spaseni proto, že jsme si to nikdo nezasloužili a zasloužit nemohli. Skrze víru díky tomu, že nám ji dal Bůh stejně, jako celou či plnou spásu.

Líbí se mi ten podmiňovací způsob v úvodním verši ve Skutcích 4:12, který znamená, že jsou tu podmínky - některé záleží na Bohu, který naši spásu inicioval v minulé věčnosti a jiné jsou na nás, kteří Boží spásu přijímáme přijetím Syna a Jeho jména, abychom se mohli stát Božími dětmi.
To, co následuje po tomto přijetí záleží opět na nás, tzn. jestli dovolíme Bohu, aby v nás dílo spásy v plnosti mohl dokončit, i když dokončené z Jeho pohledu je. Neboli máme vůči Bohu v Kristu zodpovědnost za to, jak s naším životem naložíme poté, co jsme uvěřili - jestli jej ochotně Pánu vydáme a přijmeme Jeho život nebo jestli si svůj život ponecháme a žijeme si nadále tak, jak jsme byli zvyklí.

Přijde, ba přichází den, kdy vydáme Pánu Ježíši počet z toho, jak jsme žili poté, co nás zachránil a podle toho budeme buď odměněni nebo potrestáni. Bůh je dobrý, dobrý Otec, milující Otec, ale je také přísný ke svým dětem, na které se umí, může a bude hněvat, pokud byly neposlušné.

Apoštol Petr napsal: Když jste poslušností pravdy skrze Ducha očistili své duše k bratrské lásce bez přetvářky, vroucně se navzájem milujte z čistého srdce. 1P 1:22
Pokud tedy nejsme poslušní pravdy, neočišťujeme naši duši k bratrské lásce, nemilujeme se navzájem z čistého srdce, zhřešili jsme proti Božímu přikázání a zasloužíme si spravedlivý trest následující spravedlivý Boží soud. Pokud se však necháme Kristem soudit průběžně během našeho života v těle, necháme-li se Pánem zkoumat a posvěcovat, potom se nemusíme bát Otcova hněvu, ale díky tomu přijímáme milost pokání, požehnání a jsme Bohem v Kristu zaopatřováni a uspokojováni ve všem, co potřebujeme. Vždyť proto nám Syna dal, aby se stal a byl pro nás vším - k životu a ke zbožnosti.

Jak píše Pavel - Považ tedy dobrotu i přísnost Boží: přísnost k těm, kteří padli, avšak dobrotu Boží k tobě, budeš-li se Jeho dobroty držet; jinak budeš vyťat i ty. Ř 11:22

Kéž se Bůh nad námi smiluje, abychom dostáli naší zodpovědnosti vůči Němu a žili v tomto věku a v tomto těle tak, jak se Mu líbí. Amen.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra granosalis.cz -> Katedrála Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Stránka vygenerována za: 0.18 sekundy